@article{2020,title={COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi},abstractNode={Geçmişten günümüze insanlığın en büyük sorunlarından biri olan hava kirliliği, daimi olarak yaşamın ve insan sağlığının üzerine olumsuz etki bırakmaktadır. İnsan faaliyetleri ile beraber konsantrasyon değerleri artan hava kirliliğinde en önemli rol fosil yakıt kullanımındadır. Taşıt kullanımı sonucu ortaya çıkan egzoz dumanı, endüstriyel faaliyetler ve ısınma amaçlı yakıt kullanımı sonucunda ortaya çıkan dumanlar fosil yakıtların yanması ile meydana gelir. Oluşan bu dumanlar atmosfere salınarak hava kirliliği konsantrasyonunun artışında önemli rol oynamaktadır. Son zamanlarda, dünya geneline yayılmış ve insan sağlığının büyük tehdidi haline gelen Covid-19 virüs salgını, temas yoluyla büyük bir yayılım gerçekleştirebilmektedir. Bu durum büyük bir risk teşkil ettiği için, Türkiye’de pandemi süreci olarak kabul edilen 16 Mart – 31 Mayıs zaman aralığında, insan faaliyetleri kısıtlanmış ve halk evde kalmaya çağrılmıştır. Hava kirliliğinin en büyük kaynağı olarak bilinen insan faaliyetlerinin Covid-19 pandemi süreci ile azalması ile beraber hava kirliliği değerlerinde de değişimler gözlemlenmiştir. Bu değişimi gözlemleyebilmek için diğer yıllarla kıyaslamak adına 2018, 2019 ve pandemi sürecini içeren 2020 yılını, pandemi sürecinden öncesini temsil eden 1 Ocak – 15 Mart; pandemi süreci olarak kabul edilen 16 Mart – 31 Mayıs; normalleşme süreci olarak kabul edilen 1 Haziran – 30 Haziran olmak üzere üç periyot halinde incelenerek insan faaliyetlerinin hava kirliliği üzerine etkisi incelenmiştir.
},author={Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros},year={2020},journal={Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS)}}
Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros . 2020 . COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi . Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS).DOI:null
Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros.(2020).COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi.Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS)
Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros,"COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi" , Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS) (2020)
Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros . 2020 . COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi . Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS) . 2020. DOI:null
Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros .COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi. Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS) (2020)
Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros .COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi. Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS) (2020)
Format:
Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros. (2020) .COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS)
Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros . COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi . Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS) . 2020 doi:null
Tuğçe Nur Bacak-Şükrü Dursun, Hüseyin Toros."COVID-19 Salgınının İstanbul Şehir Merkezinin Hava Kalitesine Etkisi",Journal of Research in Atmospheric Science (JRAS)(2020)